X Czestochowa utrka uz sudjelovanje je počasnoga gosta

7. travnja 2018. zaposlenici PRESS GLASS-a iz Poljske i Hrvatske sudjelovali su u X Czestochowskoj utrci u okviru kampanje „Trči i podrži” u rekordnom 75-članom poljsko-hrvatskom timu. Sav istrčani novac u iznosu od preko 8 tisuća PLN-a bit će raspodijeljen štićenicima poslovnica smještenih u gradovima u kojima se nalaze postrojenja PRESS GLASS.

Ove godine čak 23 zaposlenika iz Hrvatske podržala su sudjelovanje kolega iz tvornica PRESS GLASS u Poljskoj tijekom 10. jubilarne Czestochowske utrke (Poljska).

„Akcija ‘Trči i podrži’ to savršena kombinacija integracije s pomoću i brigom o dobrom stanju. To je odličan način kombiniranja sporta i poslovanja zahvaljujući mogućnosti susreta s kolegama, s kojima sam komunicirao samo putem e-maila. Pozitivna energija trkača i međusobno poticanje za vrijeme i poslije utrke je iskustvo kojeg ću se sjećati cijelog svojeg života“, rekao je Filip Turk, jedan od hrvatskih zaposlenika koji su sudjelovali u utrci u akcijskim bojama.

Najbolji rezultat postigao je Patryk Sowiński iz tvornice PRESS GLASS u Tczewu, koji je završio utrku na 6. mjestu u općoj klasifikaciji i u svojoj dobnoj kategoriji zauzeo je drugo mjesto. Među ženama, najviši (552.) položaj poduzela je Justyna Barczyk-Strama iz tvornice PRESS GLASS u mestu Nowa Wieś.

1100 ljudi sudjelovalo je u 10. Czestochowskoj utrci na udaljenosti od 10 km. Zaposlenici PRESS GLASS-a koji predstavljaju kampanju „Trči i podrži”, kao tim od 75 osoba, bili su najveća skupina među svim organiziranim timovima koji su sudjelovali u utrci.

Za svakog člana tima koji je stigao do cilja, PRESS GLASS će donirati 89 PLN za dobrotvorne svrhe. Kao i prethodnih godina, dodatni iznosi bonusa za rezultate postignuti od strane trkača također će se koristiti za dobrotvorne svrhe. Ukratko, poljsko-hrvatski PRESS GLASS tim uspio je „pokrenuti” ukupnu količinu od 8.154 PLN.

Prema odluci sudionika akcije, sredstva „istrčana” tijekom utrke prenijet će se u korist štićenika sljedećih ustanova:

– Częstochowa – Fundacja Mozaika (Zaklada Mozaika)

– Radomsko – Fundacja Przyjazna Planeta (Zaklada Prijateljski planet)

– Tczew – Zespół Placówek Specjalnych w Tczewie (Skup posebnih službi u Tczewu)

– Tychy – Społeczne Stowarzyszenie Hospicjum im. Św. Kaliksta I. (Društvena zajednica hospicija Sv. Kaliksta I.)

Nakon utrke, tijekom svečanosti, organizatori kampanje službeno su saželi sportska natjecanja djelatnika PRESS GLASS-a u sklopu individualnih startiranja 2017. godine. Počasni gost bio je Małgorzata Rydz, pod nazivom multimedijalist – poljska atletičarka i specijalistkinja srednjeg dometa.

„Impresionirana sam mjerilom vaše inicijative. Nisam znala da zaposlenici PRESS GLASS iz različitih krajeva Poljske i Hrvatske sudjeluju u akciji ‘Trči i podrži’. Osjećam se sjajno u vašem društvu – tu je obiteljska atmosfera”, rekla je Małgorzata Rydz.

Tijekom svečanosti, dodijeljene su bile nagrade najangažiranijim sudionicima 2017. godine u dvije kategorije: broj pretrčanih kilometara i broj startova. Małgorzata Rydz je svečano uručila medalje.

Organizatori akcije ukratko su saželi ovaj događaj.

„Sretni smo što je iz godine u godinu kampanja ‘Trči i podrži’ stekla interes među zaposlenicima. Nadamo se da će se iduće godine za vrijeme 11. izdanja Czestochowske utrke naći još više sudionika na startnoj liniji. Tada ćemo slaviti naš mali jubilej – petu obljetnicu službene inauguracije akcije.”

 

 

FB.com/trciipodrzi

Trči i podrži

Pinterest