„Trči i podrži” izgradnju “Zelene zone opuštanja” u Tczewu

19. i 23. ožujka ove godine, zaposlenici PRESS GLASS-a, zajedno s osobama povezanim s timom specijalnih postrojenja u Tczewu, sudjelovali su u dobrotvornoj utrci na području Kociewieja i Kaszubija. “Istrčani novac” bit će dodijeljen za izgradnju i naknadnu ugradnju Zelene zone opuštanja za štićenike ovog centra.

Dobrotvornu štafetu organizirali su zaposlenici ekipa specijalne podružnice u Tczewu. Kao što kaže Dominik Brosze – jedan od zaposlenika ove institucije, „ideja je rođena među zaposlenicima Zelene zone opuštanja u Tczewu i roditeljima djece ove ustanove”.

„Cilj ove akcije je jedan – želimo za svoje štićenike – pogođene invaliditetom – stvoriti mjesto sigurnog odmora koji će omogućiti trenutak opuštanja i tišine. Naši štićenici su djeca i adolescenti, mladi, pogođeni različitim vrstama invaliditeta, uključujući uglavnom intelektualni, ali i motorički, konjugirani invaliditet, genetskim bolestima ili autizmom. Ova djeca često nisu u stanju napraviti čak ni jedan korak. Bilo je u njihovu korist da smo prešli preko 460 km, posjetom najvećim županijskim gradovima na području Kociewie i Kaszubije. Drago nam je što su se i članovi PRESS GLASS-a pridružili kampanji“, rekao je Dominik Brosze.

Put utrke vodio je kroz gradove regije pomorskog vojvodstva, uključujući i Starogard Gdański, Chojnice, Człuchów, Bytów, Lębork, Wejherowo, Puck, Kartuzy, Kościerzyna i Tczew. U gradovima kroz koje je prolazila štafeta, planirana su zaustavljanja. Tijekom svakog od njih organizirano je prikupljanje sredstava. Devet sudionika pretrčalo je ukupno u akcijskim košuljama PRESS GLASS Run and support udaljenosti od preko 160 km, što je prevedeno u iznos od 830 PLN. Ova sredstva prenijet će se u Zelenu zonu opuštanja, koja je stvorena i opremljena s mišlju o učenicima Specijalnih škola u Tczewu.

Kao što je izvijestio Dominik Brosze, još uvijek možete prenositi sredstva za tu svrhu.

„Dobrotvorna utrka je već iza nas, ali zbirka će trajati do kraja travnja 2018. Mi smo na dobrom putu da postignemo željeni cilj, ali još uvijek nam je potrebna financijska potpora.”

U ime štićenika Centra specijalnih škola u Tczewu, potičemo sve da uplaćuju na račun:

Stowarzyszenie Na Rzecz Szkolnictwa Specjalnego, 83-110 Tczew ul. Grunwaldzka 1.

Bank Millenium 32 1160 2202 0000 0000 8547 7889

s napomenom „Wybiegajmy zieloną strefę relaksu”

 

FB.com/trciipodrzi

Trči i podrži

Pinterest