Tvrtki Press Glass d.o.o. dodijeljeno priznanje EMPLOYEE Lider invest 2016.

Naša tvrtka Press Glass d.o.o. dobila je priznanje EMPLOYEE Lider invest 2016. za najveći doprinos zapošljavanju od stručnog odbora projekta Lider invest.

Izuzetno je zadovoljstvo biti istaknut među tolikim projektima u Republici Hrvatskoj, a dobiveno priznanje je dokaz da je tvrtka PRESS GLASS d.o.o. prepoznata kao tvrtka koja promiče investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz, stvaraju dodanu vrijednost te time privlače buduće investitore. Činjenica da našim radom doprinosimo razvoju zemlje i regije, kao i smanjenju nezaposlenosti posebno nas veseli.

Cijeli investicijski proces u Hrvatskoj je započeo 2014. godine, trajao je nešto više od dvanaest mjeseci, te je već u lipnju 2015. godine pokrenuta proizvodnja stakla zahvaljujući podršci lokalne vlasti tokom cijelog procesa. Hrvatska se pokazala kao idealnim mjestom za budući razvoj, ponajviše zbog male udaljenosti do kupaca iz središnje i južne Europe te zbog vješte i motivirane radne snage. Tvornica u Hrvatskoj PRESS GLASS-ova je peta investicija, ali prva greenfield investicija izvan granica Poljske.

U našoj tvornici u Hrvatskoj proizvodimo slojevita – IZO stakla i pojedinačna stakla te očekujemo da će naše prisustvo podržati razvoj poduzeća koja posluju u ovoj regiji, a koja su povezana s proizvodnjom prozorske i fasadne stolarije te staklenih konstrukcija raznog tipa koje se koriste u građevini.

U sklopu našeg investicijskog plana i trenda širenja proizvodnje, početkom rujna 2016. godine poduzeti su daljnji planirani koraci politike kontinuiranog razvoja naše tvrtke. Sukladno tome smo zaposlili nove radnike te time dodatno povećali ukupan broj zaposlenih u našoj tvrtki.Budući da u našoj tvrtki još uvijek postoji trend ulaganja u tvrtku i širenja opsega proizvodnje sukladno k tome stalno smo u potrazi za novim radnicima koji svojim znanjem, vještinama i iskustvom mogu doprinijeti napretku i razvoju naše tvrtke. Svim našim budućim radnicima nudimo rad u tvrtki sa stabilnom pozicijom na tržištu, mogućnost osobnog rasta i stjecanje radnog iskustva u međunarodnom okruženju, te priliku za rad u posvećenom, iskusnom i profesionalnom timu stručnjaka.

Ovim putem iskoristili bi priliku da se zahvalimo i svima koji su nam svojom potporom omogućili da pokrenemo naše investicije u Republici Hrvatskoj, a to su Agencija za investicije i konkurentnost – AIK, Varaždinska županija, Grad Varaždin, Općina Jalžabet i Poduzetnička zona Jalžabet.

Stoga još jednom se zahvaljujemo Lider investu na primljenoj nagradi jer tko god misli da je ulaganje u gospodarski razvoj kroz kvalitetnu radnu snagu nepotrebna i preskupa investicija, neka odmah prestane ulagati pa ćemo vidjeti posljedice.

Lider Invest