Podrška bolesnicima zahvaljujući Domu Ronalda McDonalda

Već više od godine dana je u funkciji Dom Ronalda McDonalda u Krakowu-Prokocimu (Poljska). To je besplatni hotel za roditelje oboljele djece – pacijenata obližnje Sveučilišne dječje bolnice. Podržavajući djelatnost fundacije koja je inicijator projekta, dostavili smo više od 100 visokokvalitetnih stakala koja su se iskoristila tijekom izgradnje ovog objekta od velikog društvenog značaja.

Aktualno na svijetu ima cca 300 objekata takvog tipa, međutim hotel u Krakowu-Prokocimu otvoren u listopadu 2015. godine je prvo takvo mjesto u Poljskoj.

U Domu Ronalda McDonalda, koji se nalazi odmah do bolnice, roditelji malih pacijenata imaju na raspolaganju ukupno 20 prostranih i modernih soba s kupaonicom, kao i kuhinju, blagovaonicu i veću sobu za odmor.

„Roditelji imaju mogućnost biti što bliže svom bolesnom djetetu. Bliski kontakt hospitalizirane djece s roditeljima ima velik utjecaj na brži oporavak, a time i skraćeni boravak djece u bolnici” – dokazuje Fundacija Ronalda McDonalda.

Hotel površine od 1400 m² projektiran je tako da bi se osobe koje u njemu borave osjećale maksimalno ugodno. Pridonose tome i brojna ostakljenja koja osiguravaju dovoljnu količinu dnevnog svjetla u pojedinačnim prostorijama.

Podržavajući projekt izgradnje hotela proizveli smo i dostavili ukupno više od 100 visokokvalitetnih stakala ukupne površine od 300 m². Uglavnom su to bila slojevita stakla, troslojna, s toplinskom izolacijom i selektivnim propuštanjem Sunčeva zračenja 70/35, klase zaštite P2A i klase sigurnosti 1B1 (za vanjske prozore), kaljeno float-staklo (za unutarnje staklene površine), vatrootporno staklo klase EI30 namijenjeno za interijere (za unutarnje prezide).

Detaljne informacije o djelatnosti Fundacije Ronalda McDonalda i načinu na koji je podržati možete naći na adresi: www.rmhc.org.

Više slika Doma Ronalda McDonalda može se pogledati ovdje i u društvenom servisu Pinterest.