Sawig Office – uredska zgrada sa savijenim staklom

Sawig Office je moderna i potpuno ostakljena uredska zgrada koja ukrašava krajolik Krakowa u četvrti Podgórze (Poljska). Tijelo zgrade je zaobljeno u kutovima zahvaljujući savijenim staklenim pločama proizvedenim u našoj tvornici. Glavni izvođač radova za vanjske fasade je tvrtka AKPO RACIECHOWICE.

Objekt A-klase projektirao je INDO Architekci studio. Izvorni oblik zgrade odnosi se na predratni modernizam – univerzalna suvremenost postignuta je minimalizmom oblika, uz održavanje asimetrije i lakoće tijela. Investitor se vodio brinuo o prirodnoj rasvjeti interijera korištenjem za fasadu stakla velikog formata. Korištenje ostakljenih fasada ukrašenih dijagonalnim aluminijskim linijama koje se kriju u različitim kutovima, dodaje originalnost. Također je vrijedno napomenuti zaokruživanje uglova uredske zgrade, čiji je prirodni oblik postignut korištenjem savinutog stakla. Zanimljivo, zaokruživanjem uglova u zgradi, također je eliminiran potencijalni linearni termalni most, koji se često javlja cijelom dužinom uglova zgrada, gdje se povezuju dvije ravne vanjske stjenke. Kroz takve toplinske mostove, zimi ili kada je hladno, gubimo više toplinske energije od zgrade od istih ravnih zidnih ulomaka, što stvara dodatne troškove. Zaobljeni ostakljeni kutovi zgrada su estetika bloka, dodatna ušteda toplinske energije i ušteda na grijanju i veća unutarnja temperatura u blizini savijenog stakla. Prema projektu, isporučili smo ukupno 1000 m2 fasadnih ploča, uključujući gotovo 100 m2 savijenog, kaljenog i laminiranog stakla s dvostrukom komorom s solarnim kontrolnim staklom s približnim parametrima 62/34. Najveća je veličina opskrbljenog stakla 1200 x 3200 mm.

Sawig Office na pet nadzemnih etaža (razina)  pruža oko 3 tisuće m2 korisnog prostora od čega je 2,5 tisuća m2 namijenjeno uredskom prostoru, a preostali dio za prostorije za komercijalne i uslužne djelatnosti. U podzemlju poslovne zgrade nalazi se parkiralište.

Uredska zgrada stavljena je u uporabu u prvom tromjesečju 2017. godine.

Više slika Sawig Office možete vidjeti ovdje i na našem profilu društvene mreže Pinterest.

Sawig Office