Proširenje topionice stakla Euroglas Polska službeno je pokrenuto

14. ožujka 2018. u gradu Ujazdu u Poljskoj održana je ceremonija polaganja kamena za izgradnju druge proizvodne linije plutajućeg stakla u Euroglas Polska Sp. z o.o. Početak proizvodnje na novoj liniji planira se za prvo tromjesečje 2019.

Svečanosti su prisustvovali, među ostalima, predstavnici Euroglas Polska stakla, švicarske holding tvrtke Glas Trösch, tvrtke Press Glass i lokalne vlasti.
Kao što je naglasio Euroglas Polska, „Ulaganje je odgovor na stalno povećanje potražnje za ovom vrstom stakla. Proizvodnja na novoj liniji, baš kao i na postojećoj, provodit će se najsuvremenijim trenutno dostupnim tehnologijama, s posebnim naglaskom na zaštitu okoliša.”

Arkadiusz Muś – predsjednik Uprave Press Glass SA, koji je dioničar u Euroglas Polska, govorio je tijekom ceremonije. Tijekom svojega govora, on je predstavio događaj iz vlastite perspektive.
Danas smo svjedoci događaja, ne bojim se koristiti ovu riječ, stvaranja epohe – iz poljske kao i europske perspektive. Zahvaljujući činjenici da danas u Ujazdu započinje izgradnja druge proizvodne linije plutajućeg stakla, za godinu i pol ovo će mjesto postati najveći stakleni proizvodni centar ove vrste u Europi. Sve je to moguće zahvaljujući ogromnom uspjehu prvog zajedničkog ulaganja Glas Trösch i Press Glass, koji je započeo prije oko deset godina.“

Arkadiusz Muś je također naglasio da su takvi projekti rezultat dugoročne strategije razvoja, koju provode mnogi poduzetnici tijekom nekoliko desetljeća.

„Naš uspjeh danas nije zasluga posljednje dvije godine, u što nas se sada pokušava uvjeriti. To je zasluga mnogih prethodnih godina, liberalne ekonomske politike, otvorene Europe, ali prije svega, poljskih i stranih poduzetnika koji ustalno ulažu već gotovo trideset godina. Zahvaljujući njima, u Poljskoj se mogu stvoriti takva inovativna, moderna i vrijedna radna mjesta poput topionice stakla Euroglas Polska.”

Euroglas Polska sp. z o.o. trenutno ima jednu liniju za float-staklo u gradu Ujazdu i proizvodi staklo premazano magnetronskom metodom. Švicarska obitelj koja drži Glas Trösch je većinski dioničar Euroglas Polska sp. z o.o.

photo source – Euroglas Polska

photo source – Euroglas Polska