Akvizicija dviju tvornica Pilkington grupe i Cervoglass™ u Velikoj Britaniji

PRESS GLASS SA objavljuje da je njegova podružnica GLASS SYSTEMS GROUP u Velikoj Britaniji izvršila akviziciju nad dvije tvornice Pilkington grupe koje priozvode izolacijska stakla za stambeno tržište. Akviziciju je formalno provela tvrtka GLASS SYSTEMS North Limited, stvorena isključivo za tu svrhu i koja direktno ovisi o PRESS GLASS UK Limited.

Tvornice se nalaze u Cumbernauldu u blizini Glasgowa i u gradu Barnsleyu. Tvornica u Cumbernauldu će dalje nastaviti raditi kao GLASS SYSTEMS Scotland, a tvornica u Barnsleyu kao GLASS SYSTEMS AG.

GLASS SYSTEMS North također je izvršio akviziciju Cervoglass™, koji između ostalog u svojoj ponudi ima staklo za konzervatorske objekte.

Ova akvizicija je dovela do povećanja udjela GLASS SYSTEM GROUP tvrtki od 20% (gruba procjena) na tržištu u Velikoj Britaniji.  Time je GLASS SYSTEMS GROUP ojačala svoju poziciju najvećeg proizvođača izolacijskog stakla u Velikoj Britaniji, omogućujući opskrbu cijelog spektra izolacijskog stakla diljem zemlje.

Nakon izvršene akvizicije u rujnu 2015. godine od strane sestrinske tvrtke PRESS GLASS UK Limited, sve tvrtke i tvornice GLASS SYSTEMS GRUP postale su dio tvrtke PRESS GLASS SA.

Danas, GLASS SYSTEMS GRUP posluje u šest tvornica u Velikoj Britaniji koje se nalaze u gradovima Swansea, Port Talbot, Cardiff, Peterborough, Cumbernauld i Barnsley.

PRESS GLASS SA u Velikoj Britaniji također nudi širok portfelj proizvoda svog branda PRESS GLASS za komercijalno tržište.